FOTOLUMINESCERENDE ONTRUIMINGSPLATTEGRONDEN EN PICTOGRAMMEN VOOR HET SPOOR, TREINEN EN STATIONS

Het spoor, treinen en stations vormen een domein met een vitale publieke functie. Bijna anderhalf miljoen burgers zijn er voor hun verplaatsing dagelijks op  aangewezen. Goede zichtbaarheid is een absolute voorwaarde voor veiligheid. Onder alle omstandigheden dienen markante punten zichtbaar te zijn. Bij  calamiteiten waarbij plotselinge duisternis intreedt, moeten ontruimingsplattegronden en vluchtroute bewegwijzering onmiddellijk oplichten, zodat ze helder  zichtbaar worden. Speciaal voor deze sector zijn de fotoluminiserende ontruimingsplattegronden en pictogrammen voor het spoor, treinen en stations ontwikkeld.

Fotoluminiserende Pictogrammen

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Fotoluminescerende Pictogrammen

Naast de nalichtende ontruimingsplattegronden leveren wij fotoluminescerende pictogrammen. Deze pictogrammen worden ook wel nalichtende of ‘glow in the dark’- pictogrammen genoemd, omdat ze nog enige tijd zichtbaar zijn nadat het licht bijvoorbeeld is uitgevallen. In noodsituatiesbieden dergelijke pictogrammen een veilige uitkomst, omdat u hiermee nog steeds in staat bent om de nooduitgang te vinden.

Wij bieden fotoluminescerende pictogrammen aan op het gebied van brandveiligheid, vluchtroutes, brandblussers, brandtrappen en obstakels die een vrije  vluchtweg enigszins belemmeren en zodanig een risico vormen voor een veilige evacuatie.

Fotoluminiserende Pictogrammen treinen

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Fotoluminescerende noppentegels voor stations

De waarschuwingstegels maken deel uit van geleideroutes voor blinden en slechtzienden mensen. Het innovatieve aspect van de fotoluminescerende noppentegel is dat bij plotselinge stroomuitval de fotoluminescerende (antislip) strip zal gaan opgloeien. Hierdoor kunnen alle reizigers zich veilig en gemakkelijk een weg naar buiten banen.

De nalichtende materialen die wij leveren markeren een duidelijke vluchtroute met een hoge lichtintensiteit in het donker. Denk hierbij aan traptreden in treinen of in stations die bij licht uitval vaak slecht zichtbaar zijn en tot onveilige situaties kunnen leiden. Tevens zijn de fotoluminescerende vloermarkering voorzien van antislip. Dit om de veiligheid van de reizigers te waarborgen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Technische specificaties

Afmeting: 400 x 400 mm
Dikte: 17.5 mm
Gewicht: 4.5 Kg.

Onderhoud: Met neutrale vloeibare zeep schoon maken

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de fotoluminescerende producten?

Meer informatie