SUBSIDIE VLUCHTWEGAANDUIDING / VLUCHTROUTEAANDUIDING

Energiezuinige vluchtwegaanduiding fiscaal aftrekbaar

Juist als het op veiligheid aankomt, moet je weten waar je aan toe bent. Bij een noodontruiming van een bedrijf of instelling is een duidelijke vluchtwegsignalering vereiste nummer 1. Die verwijst medewerkers en bezoekers naar de veilige uitweg en verzamelplaats. De signalering is een eis van verzekeraars en maakt onderdeel uit van de bedrijfshulpverlening en het evacuatieplan.

In Nederland is vluchtwegaanduiding in gebouwen redelijk vanzelfsprekend. Soms wat minder opvallend – maar wel aanwezig. Gebruikers van de gebouwen zijn zich daarvan vaak niet eens bewust. Toch is de aanwezigheid van de vluchtwegaanduiding op zich nog niet genoeg.

Feilloze werking van vluchtwegverlichting is essentieel. Deze moet gegarandeerd en permanent functioneren. De eigenaar of beheerder van het gebouw dient te weten of deze ook voldoet onder extreme omstandigheden. Denk aan hoge temperaturen bij brand, waterschade, of als een noodstroomvoorziening geen terugvaloptie is.

De vluchtwegsignalering van Betalux voldoet aan deze hoogste eisen. Het product is absoluut betrouwbaar in het gebruik en biedt gedurende 15 jaar  onderhoudsarme werkingsgarantie. Bovendien werkt het product zonder elektriciteit, accu’s of batterijen.

Betalux wordt al meer dan 50 jaar toegepast in onder andere vliegtuigen. De verlichting werkt onafhankelijk van noodstroom en omgevingslicht. Het product valt zelfs toe te passen in vochtige ruimtes of dichtbij sprinklerinstallaties.

Omdat Betalux bovendien extreem energiezuinig is, is deze verlichting gunstig voor de bedrijfskosten. Aanschaf van Betalux komt in 2021 in aanmerking voor energie-investeringsaftrek (EIA) tot 13,5% van de uitgaven voor aanschaf en montage. Deze aftrekbaarheid van de fiscale winst komt bovenop uw gebruikelijke afschrijving.

De eindgebruiker dient een aanvraag in te dienen bij het eLoket, dit is het elektronische loket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

De code voor nieuwbouw is 410000 en voor bestaande bouw is 310000.

Mocht u vragen hebben over de EIA-regeling, neemt u dan contact op met de helpdesk van Rijksdienst van Ondernemend Nederland. Telefoon nummer:  088 042 42 42

Energiezuinige vluchtwegaanduiding fiscaal aftrekbaar