Tunnelverlichting

Bij tunnelverlichting vormt veiligheid de hoogste prioriteit. Dit is vastgelegd in de Landelijke Tunnelstandaard (LTS). Lighting Solutions ontwikkeld hoogwaardige glow in the dark pictogrammen en tunnelarmaturen die volledig voldoen aan deze standaarden. Onze producten zijn uitgevoerd in robuuste componenten die langdurige prestaties garanderen. Onze tunnelverlichting is zowel in te zetten bij nieuwbouw als bij de renovatie van weg-, trein- en ondergrondse tunnels.

We vervaardigen op maat gemaakte borden voor elk spoorwegtunnelproject en leveren hybride producten van fotoluminescente en LED-technologie. Al onze producten zijn gecertificeerd met het AENOR N-keurmerk (volgens Koninklijk Besluit 635/2006 betreffende minimale veiligheidseisen in openbare wegtunnels), zijn speciaal ontworpen voor gebieden met slecht zicht en slechte verlichting, karakteristieke kenmerken van wegtunnels en spoortunnels. Onze signalering voor tunnels zijn zowel goedgekeurd door ADIF als door de verschillende metro’s over de hele wereld.

Innovatieve tunnelverlichting

Onze intelligente noodbeheersysteem in tunnels zijn dynamisch, draadloze en autonome signalering voor het begeleiden van personen tijdens calamiteiten. Onze slimme armaturen zijn een combinatie van reflecterend klasse II, led-verlichting en pictogrammen van 300 mcd. Naast de autonome werking kunnen ze ook handmatig worden bediend en gekoppeld worden aan intelligente infrastructurele regel-en beheersystemen. Ze bewaken de parameters in de tunnel zoals de temperatuur, luchtvochtigheid, gas concentratie, etc.

Bakens en signaleringssystemen

Door de enorme groei van het wegennet wereldwijd worden steeds complexere infrastructurele inrichtingen vereist. Lighting Solutions levert slimme automatiseringsoplossingen bijvoorbeeld kleine subtiele beacons die een netwerk maken aan signalen. Dit geavanceerde systemen samengesteld uit een netwerk van bluetooth signalen nood- of andere signaleringselementen kunnen worden opgevangen door uw smartphone waardoor er een interactie ontstaat tussen de signalering en de gebruiker. Deze signalen kunnen u bijvoorbeeld begeleiden naar de verzamelplaats tijden brand of andere calamiteiten.

Maatwerk in tunnelverlichting

Lighting Solutions b.v. is meer dan een leverancier in tunnelverlichting. Meestal schuiven we al aan bij het eerste ontwerp van de tunnelbouw of renovatie om zo het vluchtplan optimaal af te stemmen op het type tunnel, de locatie, het soort verkeer en de gewenste lichtconfiguratie. Zo bestaat een complete tunnelverlichting uit een reeks armaturen die in zones worden geplaatst. Deze zoneverlichting is qua verlichtingsniveau, kleur en intensiteit aangepast op de locatie van de bestuurders, zoals bij het inrijden en uitgaan van de tunnel.

Als u advies nodig heeft voor deze belangrijke taak, passen wij ons aan de kenmerken van uw project aan, ongeacht de vraag, en helpen wij u om het succesvol te ontwikkelen.

Tunnelverlichting, fotoluminescent, glow in the dark,
Tunnel verlichting fotoluminsecerend, fotoluminescente bewegwijzering, infrastructuur verlichting
Tunnel verlichting fotoluminsecerend, fotoluminescente bewegwijzering, infrastructuur verlichting
Beacon station automatiseringsoplossingen voor tunnels, stations,
Tunnel verlichting fotoluminsecerend, fotoluminescente bewegwijzering, infrastructuur verlichting

Een klein gedeelte van ons assortiment kunt u in onze webshop vinden