FOTOLUMINESCERENDE (NALICHTENDE / GLOW IN THE DARK) BEWEGWIJZERINGEN

In geval van calamiteiten bijvoorbeeld bij brand, rookontwikkeling of plotselinge stroomuitval moeten ten aller tijden een duidelijk zichtbare en herkenbare vluchtroute te zien zijn. Indien dit niet geval is, ontstaat er al snel paniek omdat mensen niet de goede weg naar de uitgang kunnen vinden. Dit kan tot gevaarlijke situaties kan leiden. Een goede oriëntatie tijdens een noodsituatie is van levensbelang en kan het aantal slachtoffers minimaliseren.

Met fotoluminescerende, nalichtende of glow in the dark bewegwijzering kunt u een zo goed en duidelijk mogelijke vluchtroute realiseren in elk gebouw. Dit kan door middel van lichtgevende tape voor op vloeren eventueel in combinatie met glow in the dark vloerpijlen en/of pictogrammen ter indicatie van de vluchtrichting. Bovendien kunnen obstakels, zoals trappen en deuren, ook zichtbaar  gemaakt.

Anti-slip tape trappenhuis

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Wat is fotoluminescentie?

Fotoluminescentie is een speciaal soort fosforescentie wat ook wel “glow in the dark” genoemd. Deze wordt geactiveerd door aanwezige lichtbronnen, zoals daglicht en verschillende soorten kunstlicht. Meer informatie over de lichtintensiteit, klik hier.

Fotoluminescerende (glow in the dark) producten absorberen het omgevingslicht en slaan deze energie op en laat dan de energie in de vorm van licht vrij wanneer de kamer wordt verduisterd. Dit proces kan zeer lang worden herhaald en is daarmee perfect geschikt voor het aangeven van traptreden, (vlucht)routes en uitgangen. In het daglicht is de tape of markering wit van kleur maar in het donker licht deze glow in the dark groen op. Voor meer informatie zie.

Wat is omgevingslicht?

Omgevingslicht is het normale licht dat u in een gebouw of kantoorruimte heeft als de verlichting aan is, bijvoorbeeld TL buizen. Maar ook daglicht van buiten is omgevingslicht. Dit licht wordt opgenomen door het Fotoluminescerende materiaal.

glow in the dark tape fotoluminicent

Fotoluminescerende vloermarkeringen

Deze glow in the dark vloermarkering is een ronde markering met een doorsnede van 10 of 13 cm. Deze is voorzien van een dwingende pijl die u leid naar een veilige uitgang. De toplaag van deze markering is van polycarbonaat en is afgewerkt met een sterke antislip laag. Wilt u meer informatie over dit product?

Fotoluminescerende plattegronden

Plattegronden die zijn gemaakt van fotoluminescerend oftewel glow in the dark materiaal. Dit zijn plattegronden van bijvoorbeeld gebouwen of trein wagons, die in de duisternis zeer duidelijk de juiste vluchtroute toont naar een veilige uitgang. Bij een “gewone” plattegrond op wit materiaal is dit absoluut niet mogelijk wat als gevolg kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Contact

Wilt u meer informatie over de lichtgevende producten? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact

Belangrijkste kenmerken

 • Zeer goed zichtbaar, direct na stroomuitval
 • 100% betrouwbaar
 • Geen elektriciteit, geen bedrading of batterijen, nul energiekosten
 • Zeer eenvoudige montage
 • Onderhoudsvrij voor meer dan 10 jaar
 • High-level applicaties en low-level applicaties
 • Kan worden gebruikt in nieuwbouw en bestaande bouw
 • Antislip, sterk en stevig

Montage

Alle producten waaronder de tape, vloer en traptrede markeringen kunnen zonder ingrijpende bouwkundige aanpassingen worden toegepast in vele ruimtes. Tevens zijn de producten eco-vriendelijk en duurzaam.

Toepassingen

 • Zorgcentra, ziekenhuizen
 • Trappenhuizen
 • Publieke gebouwen
 • Parkeergarages
 • Magazijnen
 • Stations
 • stadions
 • Schepen, platformen

Bewaren

Glow in the dark plattegronden evacuatie plan

Technische tekeningen op maat

In samenwerking met “Mooij Engineering” leveren wij technische tekeningen op maat. Technische tekeningen kunnen voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Als eerste dient een bouwkundige tekeningen uiteraard voor het visueel maken van “wat” en “waar” geplaatst moet worden. Daarnaast worden de bouwkundige tekeningen ook ingezet als werktekening zodat alle materialen op de correcte plek geplaatst worden. Ten slotte worden er met technische tekeningen en bijbehorend bestek communicatieve fouten geminimaliseerd.

anti-slip tape